Dus je bent op zoek naar een manier om iets uit te leggen aan de hand van een whiteboard filmpje. Je hebt in je hoofd wat het moet worden, maar je weet niet wat de juiste term is voor die filmpjes met een verteller en waarbij men op een whiteboard of vel papier tekeningen maakt met een marker stift. Je hebt al verschillende zoektermen geprobeerd “hand drawn video”, “fokke en sukke uitlegfilmpje”, “filmpje stift hand”, “whiteboard cartoon explanimation”, “stop motion whiteboard uitlegfilmpje” etc. Maar nu hoef je niet meer verder te zoeken, want hier vind je alle informatie die je nodig hebt omtrent het laten maken van zo’n whiteboard animatie.

Whiteboard-animatie-laten-maken

Uitlegfilmpje met stift en whiteboard

Allereerst de naam. Wij noemen het een whiteboard animatie, want ja… Het is een animatie waarbij je een hand met een stift ziet tekenen op een whiteboard. Je hoort hierbij een voice over die het verhaal verteld. De tekeningen op het whiteboard dienen ter ondersteuning van het verhaal wat de voice over verteld. Doordat het vaak een uitleg betreft in dit soort sneltekenfilms en animaties, wordt het ook wel eens een whiteboard explanimation genoemd. Explanimation is dan een samenvoegsel van explanation (uitleg) en animation (animatie).

Digitale handscribe animatie

Nog een eye-opener: in de meeste gevallen worden die tekeningen in die video’s niet écht getekend met een stift op een whiteboard. Net als veel andere processen tegenwoordig, gebeurd ook dit digitaal. En dat is niet voor niets, want het heeft een hoop voordelen. Zo kun je met een digitale whiteboard animatie van te voren de tekeningen optimaal afstemmen tussen klant en sneltekenaar. Er word dan ook pas geanimeerd als er een definitief akkoord is gegeven op de tekeningen. Op die manier krijg je je eigen scribe uitlegfilmpje waar je tevreden over bent.

Whiteboard animatie kosten

Benieuwd naar de kosten om je eigen sneltekenfilm (whiteboard animatie) te laten maken? Een goede whiteboard animatie hoeft niet duur te zijn, bereken met onze calculator hoe duur jouw animatie is.